Saunan lauteet ovat paitsi saunomisen ja kylpemisen perusta, myös mukava paikka vaikka jutustella.

Rakenna tai remontoi oma sauna juuri sen näköiseksi kuin itse haluat. Saunan rakentamiseen löytyy monenlaisista puulajeista valmistettuja laudetavaroita, paneeleita ja listoja. Sävytetyt tuotteet tilauksesta.

KUUSI

Kuusi on pehmeä puulaji, ja siten miellyttävä kosketukselle saunassa. Kuusi on perinteinen ja yleisin saunassa käytetty puulaji, sillä kuusi ei pihko kuten mänty, kuusilauta pitää hyvin muotonsa, sekä sen väri pysyy vaaleana ja tasaisen sävyisenä. Sillä on tuore miellyttävä tuoksu ja sen väri on tasaisen vaalea.

Saunassa käytettävä puulaatu on yleensä parasta mahdollista, ja vaikka oksatonta kuusilautaa ei ole olemassakaan, saunassa pyritään käyttämään vähäoksaista tai terveoksaista puumateriaalia.

TERVALEPPÄ

Tervaleppä on käytetyin laudemateriaali. Tervalepäppä on kaunis vaalea materiaali, jossa on hyvin maltillinen syykuvio. Lepän väri vaihtelee punertavasta punaruskeaan. Tasavärinen ja vaaleahko tervaleppä saa tilaan valoa ja raikkautta. Värin voimakkuuteen kuitenkin vaikuttavat kasvupaikka, kaatoajankohta ja kuivaus. Saunojen pintamateriaalina Tervaleppä on omiaan, sillä sen puuaines on pehmeää ja kevyttä, jonka ansiosta se ei juuri kuumene saunakäytössä.

Ostajan on hyvä huomioida, että leppä paneeli tai laudelauta ei välttämättä ole sama kuin tervaleppä. Leppä voi tarkoittaa tervalepän ja harmaalepän sekoitusta, jolloin laatu, värin tasaisuus ja muut ominaisuudet eivät ole yllä mainitun mukaisia.

HAAPA

Käsittelemätön haapa on perinteinen saunanlaudemateriaali, joka ei kuumene liiaksi. Haapa on erittäin tasavärinen, vaalea ja pehmeä puulaji. Vaalean värinsä takia haapa tuo valoa ja tilan tuntua myös pieniin saunoihin. Haapaa käytettään myös esimerkiksi pesuhuoneen katoissa jos tilan ilmeestä halutaan mahdollisimman vaalea ja raikas.

Vaalean värinsä ansiosta haapa sopii hyvin sävytettäväksi josta saadaan tasainen lopputulos. Haapaa voidaan käsitellä erilaisilla saunavahoilla ja sävytetyillä paneelinsuoja aineilla.

LÄMPÖKÄSITELTY HAAPA

Lämpökäsitelty haapa on vaalean ruskeaa ja eläväpintaista, sillä puun syykuviot tulevat käsittelyssä selkeästi esiin. Se on suosittu saunamateriaali. Lämpökäsitellyn haavan väri on kauniin ruskea ja lauteen käsittely parafiiniöljyllä syventää vielä väriä. Selkeä syykuvio ja värisävyjen vaihtelut tekevät puun pinnasta elävän. Lämpökäsiteltyhaapa on muotonsa pitävä, lahonkestävä ja myrkytön, sen valmistusprosessissa on käytetty vain vesihöyryä ja lämpöä.

Lämpökäsittelyn ansiosta puussa on kovempi pintakestävyys kuin käsittelemättömillä puilla. Lämpökäsitelty haapa kestää hyvin myös kovissa olosuhteissa ja sitä on paljon käytetty esimerkiksi hotellien ja kylpylöiden saunoissa.

SAUNATUOTTEET

Uutuutena meillä on varastossa kattava määrä valmislauteita ja jakkaroita. Valmislauteiden avulla saat koottua saunan lauteet nopeasti ja helposti.

Sisustuskivien avulla luot saunastasi viihtyisän ja Narvin kiukailla saat loistavat löylyt.

Tervetuloa tutustumaan myymäläämme!